De perfecte schoolfoto basisschool

Mijn naam is Tanja en welkom op mijn blog! Dit is de plek waar je de wereld door mijn ogen ziet. Fotografie is voor mij meer dan het vastleggen van een plaatje. Het is het vastleggen van een herinnering, een gevoel en energie van het moment. Als kind werd ik altijd enorm geraakt door beelden. Ik herinner me nog goed dat ik uren kon kijken naar familie-albums van vakanties en meteen kon terugkeren naar dat moment. Maar ook de foto's van anderen, die me lieten dromen over de ervaringen die ik graag wilde hebben. Mijn wens is dan ook om anderen te inspireren met mijn ervaringen, kennis en info.

De perfecte schoolfoto basisschool

De perfecte schoolfoto basisschool

19 juli 2017
 Categorie├źn:
Fotografie, Blog


De professionele foto's die de schoolfotograaf ieder jaar maakt, zijn een mooi aandenken aan de schooltijd van uw kinderen. U wilt daarom dat uw kind er zo goed mogelijk op staat. Hieronder leest u meer over hoe de schoolfoto's een succes worden. 


Tips voor schoolfoto basisschool

1. Oefen met uw kind  Vooral voor jonge kinderen is het erg spannend om op de schoolfoto te gaan. De schoolfotograaf is een onbekende voor hen, waardoor zij minder spontaan zijn dan anders. Daarom is het een goed idee om thuis alvast te oefenen met poseren. Uw kind weet dan wat hij of zij kan verwachten. Doe poses en gezichtsuitdrukkingen voor aan uw kind. Ook kinderen die snel nerveus zijn in situaties die anders zijn dan anders, vinden het prettig om goed voorbereid te zijn. Over het algemeen is oefenen met uw kind echter niet nodig. Een schoolfotograaf heeft trucjes om een spontane lach op het gezicht van uw kind te toveren.

2. Zoek samen kleding uit  Hoewel op portretfoto's alleen het shirtje of de trui van uw kind te zien is, maakt de schoolfotograaf meestal ook een klassenfoto waar de kinderen in hun geheel op staan. Besteed daarom zowel aandacht aan het shirt als de broek/rok en schoenen van uw kind. Het is belangrijk dat uw kind zich prettig voelt in de kleding die hij of zij aan heeft. Hun favoriete alledaagse kleding is prima. Let er wel op dat de kleding niet snel kreukt. Een shirt met capuchon is niet aan te bevelen, omdat de achterkant dan vreemd omhoog kan staan om de foto. 

3. Kies voor kleding in vrolijke effen kleuren De fotograaf gebruikt een neutrale achtergrond dus kies voor kleding in vrolijke effen kleuren om de foto levendig te maken. Vermijd donkere kleuren, want die kunnen het gezicht van uw kind bleek maken. 

4. Stem de kleding van uw kinderen op elkaar af Vaak maakt de schoolfotograaf ook een foto van broers en zussen samen. Let er dus op dat de kleuren van de kleding van uw kinderen bij elkaar past. Kies een kleurenpalet van drie bij elkaar passende kleuren.

5. Geef een extra kledingsetje mee Er kan altijd een ongelukje gebeuren tijdens de pauze of op het schoolplein. Geef uw kind daarom een tweede setje kleding mee. Uw kind zal dan ontspannen op de schoolfoto staan. 

6. Het juiste kapsel Maak niet meer werk van het kapsel van uw zoon of dochter dan u anders doet. Als uw dochter haar altijd los heeft, hou dat dan zo. Als uw zoon nooit gel gebruikt, ga daar dan ook nu niet mee aan de slag. Geef uw kinderen wel een kam of borstel mee om nog even het haar te kammen vlak voordat zij op de foto gaan.

7. Maak plezier Geef uw kind de boodschap mee dat de schoolfoto basisschool een leuk moment is om naar uit te kijken. Zij mogen plezier hebben tijdens de fotoshoot!

Over ons
Mijn blog over Fotografie

Mijn naam is Tanja en welkom op mijn blog! Dit is de plek waar je de wereld door mijn ogen ziet. Fotografie is voor mij meer dan het vastleggen van een plaatje. Het is het vastleggen van een herinnering, een gevoel en energie van het moment. Als kind werd ik altijd enorm geraakt door beelden. Ik herinner me nog goed dat ik uren kon kijken naar familie-albums van vakanties en meteen kon terugkeren naar dat moment. Maar ook de foto's van anderen, die me lieten dromen over de ervaringen die ik graag wilde hebben. Mijn wens is dan ook om anderen te inspireren met mijn ervaringen, kennis en info.

Zoeken
Categorie├źn
Archief
Recente artikelen